ingrid kristiansen

Å leve med skilte foreldre

  • 04.10.2015, 17:20


I den moderne tid er det blitt mer normalt å ha skilte foreldre enn å ha foreldre som er gift eller som bor sammen. Vi leser overalt om "samlivsbrudd", "barna påvirkes mest av skilsmisse" osv osv...Jeg er selv et såkalt skilsmissebarn, og har hatt foreldre som har vært skilt siden jeg var ca 5 år. Jeg var såpass liten når de skilte seg så jeg husker ikke stort av tiden de bodde i lag. 

Jeg har aldri på noen måte blitt påvirket eller sliter ekstra på grunn av at foreldrene mine er skilt. Det eneste jeg skulle ønske var at alle tingene mine var i ett hus og at jeg slapp å flytte de frem og tilbake heletiden. Men jeg skal ikke klage for jeg er en av de som har vært utrolig heldig når det kommer til skilte foreldre. Foreldrene mine bor i samme gate, de er gode venner og bruker av og til å dra på besøk til hverandre, de blir alltid enige om ting og det har vært sånn så lenge jeg kan huske. Begge foreldrene mine er gift og det virker som de begge er lykkelige. Noe jeg er utrolig glad for. Men jeg VET at det absolutt ikke er alle som har det sånn..Det finnes foreldre som krangler om omsorgsrett, noen flytter i forskjellige byer, noen krangler og andre kommer bare ikke overens.

 ALLE foreldre som skiller seg har rett til å være med sitt eget barn, med mindre man vil gjøre barnet vondt. Vi leser stadig om barn som sliter fordi foreldrene er skilt, fordi de krangler og ikke kommer overns. Det er normalt å være "uvenner" eller " små fiender" etter man har gjort slutt på et forhold, men det burde ikke gå utover barna på den måten at de ikke får se en av foreldrene sine. Det er ikke rett at for eksempel moren skal ha all rett over barnet, med mindre faren vil barnet vondt. Jeg er jo selv et skilsmissebarn, men sliter jeg? Nei, jeg har både moren og faren min i livet mitt.

Det er ikke alle som ser foreldrene sine like ofte som meg, men så lenge man hvertfall får lov til å se faren eller moren sin og har mulighet til det så er det det viktigste. Det er nok ikke like lett for alle å ha skilte foreldre, men jeg vil få frem at det er ikke alle som sliter og som har det vanskelig pågrunn av at de har skilte foreldre.

Jeg får ofte spørsmålet "hvem liker du å bo mest hos? Mammaen eller pappaen din?". Det er et spørsmål som er umulig å svare på. Jeg bor 50/50 hos mamma og pappa, altså annenhver uke. Det er noe jeg trives veldig godt med og jeg vil ikke forandre på det i nermeste framtid. For ca to uker siden måtte vi bytte på "ukene" fordi både mamma og pappa skulle reise i ukene de hadde meg og broren min i. Så da var jeg to uker hos pappa og to uker hos mamma. Etter de fire ukene kom vi tilbake til annenhver uke. Da spurte både mamma og pappa meg hvordan det var å bo to uker i strekk hos hver og en av dem. Det gikk jo helt greit, begge plassene er jo hjemmene mine, men jeg er vant til å bo en uke hos mamma og en uke hos pappa. Så det virket så lenge å være hos mamma eller pappa i to uker. Men det jeg syntes var utrolig godt var at jeg slapp å drasse med meg alle tingene mine, noe jeg føler jeg gjør heletiden..

Reglene hos mamma og pappa er utrolig like, men samtidig er det helt annerledes å være hos mamma som hos pappa. Jeg klarer ikke helt sette ord på det, og jeg føler selv at ingen forstår når jeg prøver å forklare det. Jeg har det helt supert hos både mamma og pappa. Det kan høres ut som å være skilsmissebarn er helt piss av og til. Men det er både fordeler og ulemper, jeg er så heldig som har fått en ekstra stor familie der alle bryr seg om meg uansett om de er ekte familie eller ste familie, jeg har fått oppleve en hel del ekstra ting. Men jeg skal også være så ærlig å si at jeg skulle ønske jeg bodde en plass. At alle klærne mine var på samme plass, at jeg slipper ta pcn, kameraet og all verdens utstyr frem og tilbake heletiden. Det hadde vært utrolig deilig, men min hverdag er i to forskjellige hjem og jeg vil ikke forandre på det. 

                                                                                                    Ingrid Kristiansen

Ingrid Kristiansen

En sprudlende glad jente fra Nordens Paris som vil vise litt mer av sin hverdag. Du vil kunne lese om alle de gode dagene, men også få et innblikk på de vonde.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits