ingrid kristiansen

Å leve med skilte foreldre

  • 04.10.2015, 17:20


I den moderne tid er det blitt mer normalt å ha skilte foreldre enn å ha foreldre som er gift eller som bor sammen. Vi leser overalt om "samlivsbrudd", "barna påvirkes mest av skilsmisse" osv osv...Jeg er selv et såkalt skilsmissebarn, og har hatt foreldre som har vært skilt siden jeg var ca 5 år. Jeg var såpass liten når de skilte seg så jeg husker ikke stort av tiden de bodde i lag. 

Jeg har aldri på noen måte blitt påvirket eller sliter ekstra på grunn av at foreldrene mine er skilt. Det eneste jeg skulle ønske var at alle tingene mine var i ett hus og at jeg slapp å flytte de frem og tilbake heletiden. Men jeg skal ikke klage for jeg er en av de som har vært utrolig heldig når det kommer til skilte foreldre. Foreldrene mine bor i samme gate, de er gode venner og bruker av og til å dra på besøk til hverandre, de blir alltid enige om ting og det har vært sånn så lenge jeg kan huske. Begge foreldrene mine er gift og det virker som de begge er lykkelige. Noe jeg er utrolig glad for. Men jeg VET at det absolutt ikke er alle som har det sånn..Det finnes foreldre som krangler om omsorgsrett, noen flytter i forskjellige byer, noen krangler og andre kommer bare ikke overens.

 ALLE foreldre som skiller seg har rett til å være med sitt eget barn, med mindre man vil gjøre barnet vondt. Vi leser stadig om barn som sliter fordi foreldrene er skilt, fordi de krangler og ikke kommer overns. Det er normalt å være "uvenner" eller " små fiender" etter man har gjort slutt på et forhold, men det burde ikke gå utover barna på den måten at de ikke får se en av foreldrene sine. Det er ikke rett at for eksempel moren skal ha all rett over barnet, med mindre faren vil barnet vondt. Jeg er jo selv et skilsmissebarn, men sliter jeg? Nei, jeg har både moren og faren min i livet mitt.

Det er ikke alle som ser foreldrene sine like ofte som meg, men så lenge man hvertfall får lov til å se faren eller moren sin og har mulighet til det så er det det viktigste. Det er nok ikke like lett for alle å ha skilte foreldre, men jeg vil få frem at det er ikke alle som sliter og som har det vanskelig pågrunn av at de har skilte foreldre.

Jeg får ofte spørsmålet "hvem liker du å bo mest hos? Mammaen eller pappaen din?". Det er et spørsmål som er umulig å svare på. Jeg bor 50/50 hos mamma og pappa, altså annenhver uke. Det er noe jeg trives veldig godt med og jeg vil ikke forandre på det i nermeste framtid. For ca to uker siden måtte vi bytte på "ukene" fordi både mamma og pappa skulle reise i ukene de hadde meg og broren min i. Så da var jeg to uker hos pappa og to uker hos mamma. Etter de fire ukene kom vi tilbake til annenhver uke. Da spurte både mamma og pappa meg hvordan det var å bo to uker i strekk hos hver og en av dem. Det gikk jo helt greit, begge plassene er jo hjemmene mine, men jeg er vant til å bo en uke hos mamma og en uke hos pappa. Så det virket så lenge å være hos mamma eller pappa i to uker. Men det jeg syntes var utrolig godt var at jeg slapp å drasse med meg alle tingene mine, noe jeg føler jeg gjør heletiden..

Reglene hos mamma og pappa er utrolig like, men samtidig er det helt annerledes å være hos mamma som hos pappa. Jeg klarer ikke helt sette ord på det, og jeg føler selv at ingen forstår når jeg prøver å forklare det. Jeg har det helt supert hos både mamma og pappa. Det kan høres ut som å være skilsmissebarn er helt piss av og til. Men det er både fordeler og ulemper, jeg er så heldig som har fått en ekstra stor familie der alle bryr seg om meg uansett om de er ekte familie eller ste familie, jeg har fått oppleve en hel del ekstra ting. Men jeg skal også være så ærlig å si at jeg skulle ønske jeg bodde en plass. At alle klærne mine var på samme plass, at jeg slipper ta pcn, kameraet og all verdens utstyr frem og tilbake heletiden. Det hadde vært utrolig deilig, men min hverdag er i to forskjellige hjem og jeg vil ikke forandre på det. 

                                                                                                    Ingrid Kristiansen

Lill Falch

04.10.2015 kl. 20:03
Jeg er selv "skilsmissebarn" men tror nok det er bedre slik enn at foreldrene mine skulle vært sammen og ulykkelige. Det er jo en grunn til at foreldre velger å skilles!

Ingrid Kristiansen

04.10.2015 kl. 20:06
Lill Falch: Det er sant, jeg og mine foreldre har det fint med denne ordningen. Er bare så utrolig trist at ikke alle får det til å funke...
Ha en fin dag videre :)

04.10.2015 kl. 20:52
At det er slitsomt for deg å drasse disse elektroniske duppedittene dine fram og tilbake når foreldrene dine bor i samme gate skjønner jeg ikke? Jeg har mange venninner som er skilsmissebarn der hvor foreldre bor milevis unna og de må pakke disse duppedittene hver helg. DET ER SLIT!' Dette kan nesten sammenlignes med å bo i en bag!!

Ingrid Kristiansen

04.10.2015 kl. 21:46
Anonym: Jeg syntes ikke du skal uttale noe om dette om du ikke har skilte foreldre selv. Nå var ikke hovedmålet med innlegget å klage over hvor slitsomt det er å drasse med seg tingene sine frem og tilbake. Foreldrene mine bor i samme gate ja, jeg er heldig der. Men jeg må likevel pakke klærne jeg vil ha, sminken min, laddere osv osv..jeg sier ikke at jeg har det værre enn noen andre, for jeg er selv veldig klar over at jeg er heldig.

Text by Tina

04.10.2015 kl. 22:19
Wow, dette var et veldig godt og reflektert innlegg! :) Jeg har foreldre som bor sammen, men kan se for meg det er slitsomt å leve i bag (føler det om jeg reiser ofte hjem da jeg bor for meg selv, selv om det ikke kan sammenlignes helt).

Ingrid Kristiansen

04.10.2015 kl. 22:23
Text by Tina: Tusen takk for tilbakemelding! Vil bare at så mange som mulig for et lite innblikk i hvordan det er å ha skilte foreldre.
Ha en fin kveld videre :)

missmommy.blogg.no

04.10.2015 kl. 22:33
Godt innlegg;) jeg tok det tungt at mine var skilt ;) det er mye annet enn bare det praktiske .. Men det skjønner vi som har opplevd det du går gjennom nå:) ta vare på deg selv og se fremover ! Klem til deg:)

Ingrid Kristiansen

04.10.2015 kl. 22:37
missmommy.blogg.no: Tusen takk! Jeg var veldig liten når mine skilte seg, men jeg husker jeg syntes det var veldig tungt..
Ha en fin dag videre, klem <3

missmommy.blogg.no

04.10.2015 kl. 23:02
<3 mine også - men det er tøft den dag i dag for jeg må hvert år velge hvor vi skal Feire jul osv.. Kjipe greier;)

Ingrid Kristiansen

04.10.2015 kl. 23:35
missmommy.blogg.no: ja er vanskelig til tider. Jeg er annenhver jul hos mamma og pappa og det funker utrolig bra :)

Henriette Honsrud

05.10.2015 kl. 12:42
Så godt innlegget ditt var :) Ta gjerne en tur innom min blogg også, da hadde jeg blitt glad :) Ønsker deg en strålende mandag videre!

Turid

05.10.2015 kl. 19:12
Er ikke kjekt i det hele tatt og drive å flytte tingene sine mellom to hus hele veien...

meg

13.10.2015 kl. 22:15
åå så fin du er :-) <3

Ingrid Kristiansen

13.10.2015 kl. 23:30
meg: Tusen takk <3

Lonelyguy..

14.10.2015 kl. 11:47
Mammaen min Flyttet til drammen.. så nå bor jeg med min pappa i tromsø.. du er så ubeskrivelig fin Ingrid! omg :D

Ingrid Kristiansen

14.10.2015 kl. 12:21
Lonelyguy..: Trist å høre..håper du har det fint sammen med pappaen din i Tromsø. Åå, tusen takk! <3

Vidar Kristiansen

15.10.2015 kl. 13:40
Hei,

Så godt å lese det du skriver.

Jeg er pappaen i samme type liv som du beskriver, hvor datteren min bor 50/50 hos meg og mor. Vi bor i gangavstand til samme skole,men har valgt å ha dobbelt opp av alle ting og klær,slik at jenta skal slippe å flytte hver uke. Dyrt,men har tro på den løsningen,og enda mer når du skriver det du gjør.

Bra skrevet forøvrig!

Ingrid Kristiansen

15.10.2015 kl. 13:49
Vidar Kristiansen: Hei! Tusen takk. Vi har snakket om å doble opp med klær og ting, men som sagt så er det veldig dyrt. Så denne løsningen får vi bruke enn så lenge.

Ønsker deg en fin dag videre!

PIP

17.10.2015 kl. 02:15
Hei!

Takk for et veldig reflektert og godt innlegg.

Jeg har en datter som bor ca halvparten av tiden hos meg og halvparten hos mor. Det har hun gjort så lenge hun kan huske. Vi samarbeider veldig godt og har skjermet henne for all konflikt. Begge hjemmene er 100% utstyrte og vi gjør alt for at overganger skal bli naturlige for henne. Vi fremsnakker hverandre, slik at hun ikke får noen lojalitetskonflikt.

Har du noen tanker om hva som er mest stressende? Lenge borte eller mange bytter?

Ingrid Kristiansen

17.10.2015 kl. 13:41
PIP: Jeg bor annen hver uke hos min mamma og pappa. Det er noe jeg liker veldig godt og som er akkurat passelig for meg. Det jeg anbefaler deg er å snakke med datteren din om hvordan det er å bo litt hos deg og litt hos moren. Jeg får alltid spørsmål av mine foreldre hvordan jeg syntes det er å bo sånn som jeg gjør nå. De vil at jeg og broren min skal få være med å bestemme hvordan vi har lyst å bo. Men annen hver uke er en helt grei løsning :)

Kirsti Falch-Nilsen

21.10.2015 kl. 18:34
Hei! Så bra innlegg. Jeg jobber som journalist i NRK.no og med en sak om forslag til ny barnelov. Et av forslagene er at begge foreldrene må være enige for at de skal kunne flytte, f eks at mor kan nekte far å flytte langt unna med barna etter en skilsmisse. Jeg prøver derfor å komme i kontakt med unge voksne som kan fortelle hvordan det er/har vært å bo langt unna den ene forelderen. Er det noen her som vet om noen? Tips meg gjerne på kirsti.falch-nilsen@nrk.no eller på Facebook.

Ingrid Kristiansen

21.10.2015 kl. 20:26
Kirsti Falch: Hei, Tusen takk! Jeg kunne godt ha vært med om det er innenfor interesse :)

VICCA

19.02.2017 kl. 01:02
MEGA flott blogg må jeg si, innleggene dine er fengende<3 Du har virkelig forstått det med å fenge mennesker :D Meget flott jobbet, jeg skal formidle denne bloggen videre om du ønsker det, forsett slik!
Ingrid Kristiansen

En sprudlende glad jente fra Nordens Paris som vil vise litt mer av sin hverdag. Du vil kunne lese om alle de gode dagene, men også få et innblikk på de vonde.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits